Osnove o optimizaciji spletne strani

Kaj je optimizacija spletne strani?

Optimizacija spletne strani je prilagoditev strani za spletne iskalnike kot sta Google in Najdi.si. Z optimizacijo dosežemo, da se naša spletna stran pojavlja višje v zadetkih na izbrane ključne besede, kar pomeni večji obisk naše spletne strani. Večji obisk pa pomeni večjo prodajo!

Kako dobra je vaša optimizacija spletne strani?

Najbolje je, da kar takoj preverite. Kliknite tukaj za Google in tukaj za Najdi.si in preverite, na katerem mestu se nahaja vaša spletna stran za izbrano ključno besedo. Ključna beseda je vaš izdelek oz. storitev in ne ime vašega podjetja. Če prodajate lesene ograje vpišite, lesena ograja, če opravljate masaže, vpišite masaža ipd.

Veliko obiska imajo samo podjetja, ki so na prvih treh mestih v iskalnikih.

Zakaj je optimizacija spletne strani pomembna?

Optimizacija spletne strani vam pripelje na spletno stran obiskovalce. Spletna stran brez obiskovalcev je neuporabna in ne služi svojemu namenu (ki je pri veliki večini podjetij povečanje prodaje)

Če nimate obiskovalcev, lahko imate najboljšo in najlepšo spletno stran, vendar ne boste prodali ničesar. Enako kot v klasični trgovini.

Odločilna prednost pri optimizaciji spletne strani

Najpomembnejša prednost optimizacije spletnih strani za iskalnike, pred ostalimi oblikami oglaševanja, je obisk potencialnih kupcev. Nekdo, ki v iskalniku išče nakup tlakovcev, masažo v Mariboru,  ugodno zavarovanje ipd. je najboljši možni obiskovalec, saj je pripravljen za nakup. Takšni obiskovalci so vredni veliko več, kot običajni obiskovalci, saj jim ponujate rešitev.

Kako na vrh v iskalnikih?

Optimizacija spletne strani je proces, ki se nikdar popolnoma ne zaključi, saj konkurenca ne spi. Tudi če ste danes na prvem mestu v iskalniku, to ne pomeni, da boste tam za vedno. Vaši konkurenti želijo prodati več kot vi, zato vas bodo želeli izriniti iz prvega mesta.

Zaradi tega gre za stalno izboljševanje pozicije v iskalnikih in pretvarjanja obiskovalcev v povpraševanja in kupce.