Optimizacija spletnih strani

Za učinkovito spletno stran potrebujemo obiskovalce, ki iščejo točno to storitev ali izdelek, ki ga mi ponujamo in ne naključnih obiskovalcev. Ljudje izdelke in storitve iščejo preko spleta in na našo spletno stran jih moramo pritegniti točno takrat. To naredimo z optimizacijo spletne strani.

Kaj je optimizacije spletne strani za iskalnike?

Čeprav obstaja na tisoče strani, prikazujejo iskalniki kot so Google, Najdi.si, Yahoo in Bing na prvi strani samo 10 rezultatov (strani). Prvih 10 strani ni tam po naključju, ampak zaradi dobro optimizirane spletne strani. Kar 90% ljudi pogleda samo na prvo stran zadetkov, kar pomeni, da če vas ni med prvimi desetimi, v svetu iskalnikov skoraj ne obstajete. In če vas najboljši potencialni kupci ne najdejo, bo namesto vas svojo storitev ali izdelek prodalo podjetje, ki je na prvi strani.

Tudi pozicija na prvi strani je zelo pomembna. Cilj je prva pozicija, saj to stran obišče kar 42% vseh ljudi, ki iščejo stvari preko iskalnika Google. Sledita drugo (11,9%) in tretje mesto (8,5%) obiskov, za vse ostale pa bistveno manj.

Vašo stran moramo zato pripeljati kar najhitreje do prvih treh mest!

Ključne besede in njihova izbira

Ključne besede so besede ali fraze, ki jih ljudje vpisujejo v iskalnike in predstavljajo besede za katere se moramo pojaviti na prvih mestih v iskalnikih. To ni ime vašega podjetja, ampak v veliko primerih vaša dejavnost: npr. računovodski servis, izposoja vozil, prevajanje, tečaj angleščine ipd.

Cena za optimizacijo spletne strani

Cena za posamezno ključno besedo je odvisna predvsem od konkurence strani, ki že obstajajo. Več je strani in boljše so optimizirane, težje jih bo premagati. V Sloveniji zaenkrat za večino ključnih besed še ni velike konkurence, kar pomeni, da lahko hitro pridemo na prvo stran. Kljub temu pa obstajo besede, kjer potekajo prava tekmovanja in pri katerih se obrne veliko denarja.

Za vas smo oblikovali tri pakete za optimizacijo spletne strani:

  1. Osnovni: Pregled vaše strani in svetovanje. Vpis v iskalnike, imenike, direktorije in objave člankov na drugih straneh. Paket primeren za strani s slabo konkurenco.
  2. STANDARDNI: Analiza strani in svetovanje o ključnih besedah. Garancija za uvrstitev na prvo stran iskalnika Google. Primeren je za podjetja iz bolj konkurenčnih panog in prinaša boljše rezultate in več obiskovalcev kot osnovni paket.
  3. NADSTANDARDNI: Paket za tiste, ki bi radi bili na vrhu iskalnikov tudi pri najbolj konkurenčnih besedah in dominirali v vseh iskalnikih. Garancija za prvo stran na Googlu.

Cena za standardni in nadstandardni paket je sestavljena iz fiksnega začetnega zneska in mesečnega pavšala, ki se plača samo v primeru, da je stran za izbrano besedo na prvi strani iskalnika Google.

Kratka šala o optimizaciji za iskalnike

V svetu optimizacije kroži šala: Kam skriti truplo? Na drugo stran iskalnika Google. (saj tja noben ne pogleda)